Eilen aamupäivällä ajeltiin Johannan ja koirien kanssa Mutalaan treenaileen. Siellä oli muitakin treenailemassa, joten odoteltiin vähän aikaa vuoroamme ja sitten rakennettiin ruutu ja kannettiin estekopista pöytä. Kun päästin Arskan autosta, niin se lähti vaan haisteleen ympäri kenttää, ajatukset jossain ihan muualla. No, odottelin että se ottais itse kontaktia ja kyllähän se sit vihdoin tulikin. Aloitettiin pöydän treenaamisella, ihan vaan siellä pysymistä ja hyvinhän se onnistui. Myös vähän lähettelyä, mutta ei kovin kaukaa, koska oli aika liukasta. Välillä Arskalla taas karkas ajatus - en tiiä johtuisko osittain siitä, että täällä meillä päin on nyt aika paljon liikkunut juoksusia narttuja, jotka saa Arskan pään vähän sekasin... Sen jälkeen otettiin seuraamista, jota ei olla tehty piiiiitkään aikaan, mutta se sujui superhienosti! jeejee :) Lisäks tehtiin liikkeestä seisomista, jossa Arska istahti taas pari kertaa :/ Johannan ohjeesta sanon nyt sen käskyn vähän matalammalla äänellä, niin se ei sekottuisi siihen istumiseen. Ei muuta kun toistoja.
Tauon jälkeen pari kertaa ruutuun alustalle lähetys, ja vauhdilla meni ja hyvin pysyi paikallaankin :) Lopuks vielä vähän pöytää.

Illalla sitten Hämeenkyröön agilityn vapaaharkkoihin. Aloitettiin harjotuksella, jossa oli puomi, sen perässä mutkaputki ja sitten takas puomille. Voi vitsi, Arska meni ihan sairaan upeesti!!! Upeet kontaktit, se tuli sinne vauhdilla, mutta joka kerralla pysähtyi ja lähti vasta luvalla! :) Tää oli tosi hyvä harjotus, koska saatiin monta toistoa nopeesti peräkkäin, kuitenkin ilman hinkkaamista. Tehtiin tää pari kertaa ja sitten vielä ohjauskuvio siihen perään. Myös keinu pari kertaa muistutukseks, ei mitään ongelmia.

Tauon jälkeen tehtiin toisenlainen ohjauskuvio, jossa oli vähän hiottavaa. Pujottelut meni hienosti! Tuli taas huomattua, että Arska on niin tarkka mun ohjauksesta, mikä tekee siitä toisaalta aika vaikeen ohjattavan, mun ei nimittäin tartte kun vilkasta väärään suuntaan ja se on jo siellä. Täytyy siis olla tosi varmaa ohjausta. Ens treeneissä oliskin tarkotus harjotella väärän esteen ohittamista sillai, miten meillä sit kisoissa tuli se virhe. Kisavideolla muuten näkyi myös Arskan ohjausherkkyys, pidin käden aika alhaalla, niin Arska tuli ihan lähelle ja sit heilautin ihan pikkasen kättä, niin Arska lähti heti hakeen hyppyä.

Joulun pyhinä on ehtiny harjotteleen myös uutta temppua ja Arska osaa jo kohta ''kuolla''. Vähän se on vielä sätkivää, mutta eiköhän se siitä ;)