Keskiviikko:

Arskalla taas tavalliset ryhmätreenit, päästiin Hannan kyydillä. Rata oli 23 estettä pitkä ja haasteellisiakin kohtia oli, yllätys yllätys Silmänisku meidän rata sujui ihan suht hyvin, vaikka  jotenkin tuntui vähän kankeelta. Lisäksi ekalla kerralla Arska jäi putkesta tullessaan haisteleen putkea, mitä todella ihmettelin. Ja seuraavalla kerralla siihen putkeen mentiin vähän vaikeemmasta kulmasta (ei kyllä pitäis olla mikään ongelma, mulla varmaan vaan vauhti loppui kesken), niin Arska ei mennyt putkeen... Vähän katottiin joitain kohtia uudestaan, mutta rataan olin sen verran tyytyväinen, etten halunnut sitä enää tokalla kierroksella hinkata. Sen sijaan kontakteilta Arska vähän hyppi ekalla kierroksella (yritin ottaa vähän sivuetäisyyttä). Tokalla kierroksella otettiin vain kontakteja, jossa Samu oli palkkaamassa, ja putkeen lähetystä pimeestä kulmasta ja putkesta tiukka kääntyminen.

 

Torstai:

Päivällä menin touhuileen Johannan koirien kanssa. Oikeastaan harjottelin varsinaisesti vain Elisan kanssa, muut saivat tehdä temppuja Hymy  Elisan kanssa tehtiin sylkkäriä, paikallaanistumista ja kosketusmattoa. Kosketusmattoa tehtiin ihan ekaa kertaa, joten Elisalla kesti hetki ennen kuin se älysi mistä oli kyse. En siis auttanut sitä mitenkään, vaan naksasin aina kun edes vilkasi kosketusmatolle. Siitä ei sitten loppuen lopuksi kestänyt kauaakaan, kun Elisa laittoi jo etutassun matolle - tästä se sai tietysti hurjat kehut Nauru Muutaman kerran naksasin etutassun laittamisesta matolle ennen lopetusta.

 

Illalla alkoi sitten alkeisjälkikurssi, johon osallistutaan Arskan kanssa. Mä oon aika innoissani tästä Hymy Aika paljon puhuttiin perusasioita jäljestyksesta nyt ekalla kerralla ja ilokseni huomasin tietäväni jo aika paljon jäljestyksestä Hymy Mutta seuraavilla kerroilla syvennytään sitten tarkempiin asioihin ja sitä odotan innolla! Arskan treeni oli eilen semmonen, että se sai ensin odottaa tunnin häkissä, sitten pääsi ajamaan n. 3 minuuttia kestävän jäljen, ja sitten tunniksi takaisin häkkiin nukkumaan. Arska taisi (onneksi) olla vähän väsynyt, koska se oli häkissä ihan hiljaa ja nukkui! Paitsi pari kertaa piti ilmoittaa, ettei kannata tulla lähelle hänen häkkiään, mutta muuten yllättävän hienosti käyttäytyi. No nyt siihen jälkeen; tehtiin siis nyt ekalla kerralla n. 50 askeleen (ihan lähekkäin) pituinen jälki myötätuuleen. Joka askeleella oli nami, jotta koira oppii ajamaan tarkasti, ja jo vähän siksakia (siis kun askeleethan ei mene yhtä suoraa linjaa). Arskahan on tehnyt kyllä jo pidempiä ja vaikeampia jälkiä, mutta nyt on hyvä lähteä alkeista. Pelkäsin, että Arska ei malta haistaa joka askelta, vaan sillä on kiire eteenpäin, koska oon tehnyt sen virheen, että oon laittanut loppuun aina herkkupurkin. Ehkä ensimmäisen kymmenen askeleen ajan Arska vähän hutiloi ja jätti nameja syömättä, mutta sitten rauhottui ja teki tosi tarkkaa työtä loppuun asti - jes! Cool Kotiläksyksi saatiin jatkaa harjoittelua samaan tyyliin, olisi hyvä jos pystyisi joka päivä tekemään jäljen, mutta lauantaina en taida keretä.

Kivaa oli ja tiistaina on jo seuraava kerta Hymy