Eilen aamulla meillä oli Johannan ryhmän jälkeen agin vapaaharjoittelu. Ekaks tehtiin samaa kuin viimeks puomilla, mutta tällä kertaa A:lla, eli A -> putki -> A. Tää sujui taas tosi hienosti, Arska otti hyvin alastulot, paitsi 2 kertaa lipes, kun  tultiin putkelta A:lle niin vauhdilla ja mä olin aika paljon edellä. Sit kun jäin viereen jarruttaan, niin onnistu hyvin :)

Tauon jälkeen tehtiin sellanen ohjausharjotus, jossa meillä kisoissa tuli virhe. Eli lähelleotto ja sen perään takanaleikkaus, ja vieressä oli hyppy jolle ei saanut mennä (ja jonne Arska siis kisoissa meni). No nythän se onnistu tosi hienosti! Lähtöjä tehtiin, niin että Johanna oli palkkailemassa Arskaa. Arska ei siis varsinaisesti oo varastanu nyt lähdöstä, mutta se on noussut aika usein seisomaan.
Samassa ohjausharjotuksessa saatiin tehtyä vielä pussia ja rengasta, joita ei kauheen usein tuu tehtyä. Mutta hyvin meni :)

Lopuks vielä muutama pujottelu aika tiukoista sisäänmenokulmista. Kovin teki mieli koittaa sellasia vaiketa vauhdilla tehtyjä sisäänmenoja, joita Johanna teki just ennen meitä Nepin kanssa. Onneks  sain maltettua mieleni, eikä ruvettu enää lopussa mitään vaikeaa vääntämään ;)


Tänään sitten suunnattiin taas Johannan ja spitzeleiden kanssa Mutalan kentälle, jossa oli tarkotus tehdä pöytää, lähtöä ja vähän tottista. No, tottis nyt jäi treenaamatta, mutta hyvät pöytä- ja lähtötreenit saatiin. Meillä oli siis vain yksi hyppy ja se pöytä, jolle laitoin targetin. Arska pysyi tosi rauhassa lähdössä, koska en tehnyt mitään meidän perusrutiineja, ei ollut kauheesti esteitä ja käytettiin targetia. Pari kertaa näin ja meni tosi hienosti. Sitten otinkin kaulapannan pois ja pyysin Arskan jalkoväliin. Heti mies alkoi keittämään ja haukahti. Odoteltiin sit, että se olis suht rauhassa ennen kuin vapautan sen. Tän reenin jälkeen pidettiinkin pieni pohtimistauko, jossa tultiin siihen tulokseen, että Arska keittää heti kun teen jotain perusrutiineja ja se älyää, että on kyse lähdöstä. Ja kun Arska keittää, sitä helpommin se nostaa sen peppunsa.

Tauon jälkeen tehtiin uudestaan lähtöä, mutta veinkin sen sinne seuraamisella, pysähdyin hypyn eteen (Arskahan siis tässä vaiheessa jo vinku, koska odotti pöydälle pääsyä), palkkasin istumisesta, otin yhden askeleen sivusuunnassa ja vapautin Arskan targetille, koska se pysyi rauhallisena. Sitten palkkasin ja vapautin Arskan pöydältä ja tehtiin luoksetulo tai jotain muuta temppuilua otin Arskan mukaan sivulle ja sit toistettiin sama kuvio; hypyn eteen istu -> palkka -> yks askel pois koiran luota -> vapautus. Tätä tehtiin muutama kerta ja se toimi hyvin, Arska pysyi rauhallisena.

Mutta siis joku juttu täytyis tohon lähtöön keksiä, että Arska pysyis siellä suht rauhallisena. Mua ei siis haittaa se että Arska haukkuu siellä, mutta kun se käy kuumana, niin se helposti nostaa sen peppunsa ja sitä mä en halua. Nyt ei muuta kun mietintämyssy päähän ;)


Aamulla oltiin lenkillä metsässä, jossa käydään aika useinkin. Oli oikein mukavaa, kunnes Arska yhtäkkiä pysähtyi ja otti muutaman juoksuaskeleen takasinpäin, oli siis lähdössä karkuun jotain. Se on tehnyt tän pari kertaa ennenkin, ja samassa paikassa, mutta yhdellä kertaa vähän matkan päässä metsässä oli iso musta koira omistajansa kanssa.Sain Arskan onneks pysähtymään ja otin sen hihnaan ja käveltiin vähän matkaa eteenpäin, Arska kuitenkin aika epäluulosesti. Kyllähän muakin tietysti alkoi vähän pelottaa, mutta en mä mitään nähnyt enkä kuullut, joten jatkoin rohkeesti eteenpäin. Alueella liikkuu kuitenkin aika paljon ihmisiä, joten tuskinpa siellä mitään suurempia petoja on. Loppumatkan ajan Arska kulki taas vapaana, mutta pysähtyi aina kymmenen metrin välein ja katseli ympärilleen.
Mä oon aika hämilläni.... Ei siellä varmaan mitään ole, mutta miks Arska sit alkaa yhtäkkiä niin pelkämään?

                          2185639.jpg