Eilen käytiin treenaamassa tottista itseksemme. Alotin ruutun lähetyksillä, kun Arskalla aina aluksi vauhtia riittää. Halusin vähän kokeilla, miten Arska on ymmärtänyt ruudun, joten tein ihan pienen ruudun, merkkien väli oli n. 1,5 metriä. Yleensä oon aina ensin jättänyt ruutuun namin, niin että Arska on nähnyt sen, mutta tällä kertaa en tehnyt niin. Vein Arskan istumaan n. 10 metrin päähän ruudusta ja itse menin lähemmäs ruutua. Haluan, että Arska katsoo ruutua ja sitten lähetän sen, mutta nyt se vain tuijotti herkeämättä minua (tietysti kun ei ollut namia ruudussa). Menin Arskan luo  ja sanoin sille ''tuolla on ruutu'' ja samalla osoitin ruutua. Sitten menin taas sivummalle. Arska vilkaisi ruutuun ja annoin käskyn ja sehän meni sinne!!! :) Jäi kyllä aika eteen, koska aloin heti huutamaan kehuja kun se oli ruudussa ;) Tehtiin muutamia kertoja ja aika hyvin Arska löysi keskelle. Tarvitsee vielä huimasti lisää treeniä, mutta oon tyytyväinen, kun huomaa, että ollaan menossa oikeaan suuntaan :)

Tauon jälkeen jatkettiin paikalla istumisella, tein ihan lyhyitä pätkiä ja kiertelin vähän sivuillekin. Hyvin pysyi.
Sitten liikkeestä istumista, kutsuin Arskan vauhdista viereen, ei siis varsinaisesti lähdetty seuraamiseen. Pysähtymiset onnistui hyvin, varsinkin kun ei olla tätä melkein vuoteen treenattu. Palkkasin heti pysähdyksistä.

Lopuksi ajattelin tehdä pienen seuraamispätkän, mutta kun lähdettiin liikkeelle, niin Arska lähti niin loistavasti, että oli pakko palkata heti siitä :) Tehtiin muutaman kerran vaan aloituksia, vähän palkkausnopeutta vaihdellen. Mutta olin niin tyytyväinen, kun Arska lähti seuraamiseen ihan rauhassa, ei vinkumista ym, vaan loistavaa keskittymistä!!! :)
Tästä on hyvä jatkaa.

                           1325970.jpg